[O2] Tour II podłokietnik JumboBox, czy ten zestaw będzie ok

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • beenio
    Classic
    • 2012
    • 14

Zamieszczone przez seba.79
    A czego nie Danelczyk?
    A będziesz się kulał w tym korku? Poza tym pytałeś który to kolega odpowiedział.

Ja też polecam Żagiel.
  • OCPtaxi
    Rider
    • 2011
    • 383

Wiem, że temat był wałkowany ale mam następujące pytanie czy ten zestaw z aukcji http://allegro.pl/podlokietnik-octav...938917672.html będzie kompletny i odpowiedni do Toura?
    Do czego jest ten element, mały czarny (zawór), w które miejsce się go montuje i dlaczego na innych aukcjach jest nie dodawany do zestawu?
    Czy ręczny, który mam obecnie będzie pasował do tego podłokietnika?

Pozdrawiam
    Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• michal5312
      Drive
      • 2009
      • 48

ten mały czarny zawór jest do zamykania nawiewu klimatyzacji do podłokietnika jest montowany w środku schowka podłokietnika po lewej stronie
      michał

Komentarz

• bohen
        L&K
        • 2009
        • 1260
        • Audi
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

OCPtaxi, pokazany przez Ciebie zestaw jest OK, ale lepiej kup od sprawdzonego sprzedawcy np. Superbman
        tu masz cały komplet w dodatku z skórze

albo od kolegi misiek^wro.
        A jeśli chodzi o hamulec ręczny, to musisz zmienić nakładkę na krótką. W ww. zestawie jest widoczna na zdjęciach.

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

Re: Tour II podłokietnik JumboBox, czy ten zestaw będzie ok

Zamieszczone przez OCPtaxi
          Wiem, że temat był wałkowany ale mam następujące pytanie czy ten zestaw z aukcji http://allegro.pl/podlokietnik-octav...938917672.html będzie kompletny i odpowiedni do Toura?
          Tak będzie dobry do OII Tour. Cena też dobra jak za nowy podłokietnik :wink:

Do czego jest ten element, mały czarny (zawór), w które miejsce się go montuje i dlaczego na innych aukcjach jest nie dodawany do zestawu?
          Zawór 1Z0816355A montuje się wewnątrz podłokietnika i służy do chłodzenia podłokietnika z kierownicy powietrza. Żeby otworzyć chłodzenie zawód podnosi się do góry, żeby zamknąć wciska się na dół.
          Wg Etki nr 11

Zawór dokładnie wchodzi w ten otwór widoczny na zdjęciu:

Czy ręczny, który mam obecnie będzie pasował do tego podłokietnika?
          Niestety nie będzie pasował, gdyż w JumboBoxie jest tzw. krótki ręczny. Ty masz teraz tzw. długi ręczny. Można obudowę ręcznego ściągnąć i założyć krótką nakładkę np.
          skórzaną (nr seryjny 1ZO 711 327 34E) lub obciąć Twoją starą długą obudowę ręcznego, ale osobiście dla mnie to takie sztukowanie
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• kowaltom99
            Rider
            • 2009
            • 748
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bohen
            OCPtaxi, pokazany przez Ciebie zestaw jest OK, ale lepiej kup od sprawdzonego sprzedawcy np. Superbman

A jeśli chodzi o hamulec ręczny, to musisz zmienić nakładkę na krótką. W ww. zestawie jest widoczna na zdjęciach.
            Jeżeli chodzi o nakładkę na ręczny - to opłaca się wymienić na skórzaną.
            Jeżeli chcesz zostawić plastik to spokojnie można skrócić tą obecną - nie ma sensu kupować nowego plastiku.

EDIT: spóźniłem się o parę minut.

Komentarz

• OCPtaxi
              Rider
              • 2011
              • 383

Zamieszczone przez bohen
              Superbman

misiek wro zaproponował wyższą cenę, natomiast na co zwróciłem uwagę, to właśnie na ten zawór, w zestawie superbman-a na allegro go nie ma na zdjęciach ani w opisie na aukcji, a użytkownik ten nagminnie nie odbiera telefonów, a chciałem się z nim umówić na odbiór osobisty i ew. jeszcze podpytać.

[ Dodano: Czw 24 Lis, 11 10:45 ]
              Zamieszczone przez bohen
              Superbman

misiek wro zaproponował wyższą cenę, natomiast na co zwróciłem uwagę, to właśnie na ten zawór, w zestawie superbman-a na allegro go nie ma na zdjęciach ani w opisie na aukcji, a użytkownik ten nagminnie nie odbiera telefonów, a chciałem się z nim umówić na odbiór osobisty i ew. jeszcze podpytać.

P.S. Dziękuje Panowie za odpowiedź, taką nakładkę skórzaną można gdzieś kupić nową?

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

OCPtaxi, kup ten ze swojego linka i będzie bardzo dobry

[ Dodano: Czw 24 Lis, 11 11:50 ]
                Dziękuje Panowie za odpowiedź, taką nakładkę skórzaną można gdzieś kupić nową?
                Misiek ma za 70 plnów, na allegro trafisz taniej

Nie ma za co

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

1Z0 816 355 A - ile to kosztuje w ASO bo musze domowic, bo moj zestaw tego nie mial.

Jakby co to kierownice powietrza krotka i dluga mam na zbyciu
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

Maicroft, w ASO ok 2000 plnów przynajmniej u mnie tak mi powiedzieli jak chciałem montować :shock:

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Ale mi chodzi o ten maly element, nie o caly komplet, bo komplet to ja mam
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Biszczu
                        RS
                        • 2011
                        • 5567

Maicroft,
                        Ce domaine est peut-être à vendre!

Komentarz

• hizoku
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 186

OCPtaxi, ja kupowałem cały komplet od Superbman i jestem zadowolony, kontakt, towar i wysyłka - OK. Zresztą sam misiek^wro mnie do niego odesłał.
                          Zajrzyj sobie na watek z moim turkiem to zobaczysz jak wygląda.
                          Octavia2 Tour

Komentarz

• mjolsz
                            Drive
                            • 2011
                            • 54

Mam zestaw dokładnie z takim samym podłokietnikiem i chciałem, żeby założyli mi go w ASO przy okazji montażu relingów. Powiedzieli, że ten podłokietnik nie pasuje do Octavii. Nie ufam im do końca, opisałem zresztą sprawę w swoim wątku. Mówicie koledzy, że taki podłokietnik da się bez kombinacji zamontować?
                            O2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273

Komentarz

• DJ MŁODY
                              RS
                              • 2007
                              • 5975
                              • Octavia II (1Z3)

a macie może nr katalogowy dzwigni recznego z przyciskiem chromowym

lub jak to wymienić
                              pozdrawiam Adam
                              Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• kapi
                                L&K
                                • 2009
                                • 1174
                                • Fabia combi

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                                a macie może nr katalogowy dzwigni recznego z przyciskiem chromowym

lub jak to wymienić
                                >> klik <<
                                link podany wcześniej :szeroki_usmiech
                                OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Biszczu
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 5567

mjolsz, jak najbardziej da się zamontować. Zapraszam do mnie to zobaczysz, że się da - montowałem

Komentarz

• mjolsz
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 54

Biszczu, cała magia w tym że stelaż Twojego podłokietnika różni się od tego który jest w aukcji zalinkowanej przez OCPtaxi. Ja mam stelaż taki jak w aukcji, zresztą dokładnie widać go w moim wątku na 4 stronie, Ty masz nieco inny. Mój jest plastikowy - Twój metalowy. Podobno plastik jest od superba i trzeba kombinować, bo nie do końca pasuje do Octavii. Najlepiej, gdyby ktoś kto montował u siebie stelaż 'a'la plaster miodu' opisał jak to wygląda w praktyce :roll:

Komentarz

• Biszczu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 5567

Zamieszczone przez mjolsz
                                      Podobno plastik jest od superba
                                      widziałeś ori podłokietnik do Superba czy jedziesz na opinii ludków z ASO ? Bo mi mówili w ASO, że nie ma możliwości zrobienia doświetlania zakrętów w O2 - a jakoś mam zrobione :diabelski_usmiech

Komentarz

• mjolsz
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 54

Nie widziałem ori od superba , natomiast w etce stelaż wygląda tak jak Twój. Właśnie nie ufam do końca ASO, a samemu to mi cały czas nie po drodze żeby się za to zabrać. Cały czas liczę, że ujawni się ktoś kto montował "plaster miodu"

Komentarz

• Biszczu
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 5567

mjolsz, bądź tym pierwszym :wink:

Komentarz

• OCPtaxi
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 383

zamówiłem dzisiaj podłokietnik od SUPERBMAN, z Allegro. Udało się wynegocjować lepszą cenę i miał być wysłany dzisiaj. Zdam relację jak pójdzie montaż. Dzięki za porady.
                                            P.S. Moja cierpiarska oszczędność wzięła górę i zostanę przy plastikowym seryjnym ręcznym, jak trzeba będzie to podetnę nadmiar plastiku, mi jego materiał nie przeszkadza, zresztą chyba w Tourze z podłokietnikiem też jest plastik w serii. Podobnie jak kierownica, która w oryginalnym plastiku mi póki co nie przeszkadza w użytkowaniu.

Komentarz

• Biszczu
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 5567

Dzięki za porady.
                                              :yay: :diabelski_usmiech nie ma za co :diabelski_usmiech :yay:

Komentarz

• OCPtaxi
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 383

podłokietnik dotarł. Polecam tego sprzedawcę. Początkowo mówiłem, że nie da się do niego dodzwonić, ale gdy spróbowałem ponownie po kilku dniach kontakt był przez całą transakcję idealny, a najlepsze jest to że zamówiłem go wczoraj o 14, a dziś jest u mnie.

stary tunel już zdjęty. niestety nie mam śruby dystansowej i pozostałych śrub i nakrętek dlatego montaż musi poczekać do jutra. byłem jak zwykle w gorącej wodzie kąpany, ale jak tu nie być skoro jumbo box pachnie nówką

Zawału można z nerwów dostać przy demontażu zapalniczki. w końcu mi się udało ale ją trochę poszczerbiłem, więc chyba kupię nowe gniazdo.

PANOWIE, istotne pytanie. Jednak zdecyduje się na skórzaną nakładkę ręcznego, niestety jej nie mam. Powiedzcie czy ją można założyć kiedy tunel jest zmontowany, czy najpierw nakładka, potem tunel? Chce to zmontować narazie bez żadnej nakładki, którą kupie dopiero w przyszłym tygodniu. Jednak te mody uzależniają

Komentarz

• hizoku
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 186

Pisałem Ci, że sprzedawca godny polecenia
                                                  Z tego co pamiętam to nakładkę skórzana wsuwa się po założeniu tunelu.

Ja też się napociłem przy zapalniczce i podłączajac rurę do nawiewu też jakoś nie chciało mi szybko wskoczyć w przygotowane otwory w konsoli.
                                                  Octavia2 Tour

Komentarz

Pracuję...